EN
Storytelling comes to your neighbourhood

Storytelling comes to your neighbourhood

Op de eerste dag van het festival starten we bij jou in de buurt! Storytelling comes to your neighbourhood bestaat uit drie onderdelen:

Een Kopje Suiker (opening 16:30 uur)
Locatie: The Beach (Garage Notweg)
Op de openingsdag duiken we met het Festival de buurt in met de feestelijke opening in winkelgebied Centrum Nieuw-West van het project
Een Kopje Suiker van Riet Mellink en Kirsten Roosendaal. Riet en Kirsten spraken vrouwen van allerlei leeftijden en afkomst uit Osdorp. De verhalen die daar uit voortkwamen vertellen over wat niet iedereen hardop zegt maar wat wel gedeelde zorgen zijn als het gaat over het samenleven in Osdorp. De installatie is een poging om het gesprek tussen deze verschillende vrouwen een nieuwe impuls te geven. De Dienst Sluiproutes en Omwegen neemt je mee op een denkbeeldige wandeling. Van het ene verhaal naar het andere schuif je bij De Dienst Sluiproutes en Omwegen aan bij de thee.

Verhalen voor de woensdagmiddag 6+ (14:30 & 15:30 uur)
In de middag worden in OBA Bos en Lommer en OBA Mercatorplein verhalen verteld door Floor Soesbergen en Bastiaan de Zwitser. Dit programma is gratis toegankelijk. Zie programma: Verhalen van de woensdagmiddag in de OBA.

Storytellingavond in Hotel Buiten (20:00 uur)
In de avond organiseren we een Nieuw-West Storytellingavond in Hotel Buiten met vertellers uit de buurt en het verhalenspel 360 verhalen. Samen spelen we ook het ‘360-verhalen-spel’. 360 Verhalen is een bordspel zonder winnaar of verliezer. Je speelt het een uurtje of een hele nacht… 360 Verhalen is een uitnodiging om bijna verdwenen herinneringen op te halen en samen allerlei verhalen uit te wisselen. Verhalen van heel vroeger, van nu of van daar tussenin. Banale verhalen of juist emotionele gebeurtenissen. Je houdt het lekker luchtig of je gaat heel diep: jij bepaalt welk verhaal je vertelt.

Informatie

  • Aanvang: 1 november om 16:30
  • Duur: hele dag
  • Prijs: € gratis
  • Taal: Nederlands

Meer