EN
Dienst Sluiproutes en Omwegen

Dienst Sluiproutes en Omwegen

Riet Mellink en Kirsten Roosendaal werkten samen aan diverse projecten. Het meest recente Hotel van Herinneringen in Vlissingen (2016) bracht mensen bijeen die ooit in het roemruchte Hotel Brittania gelogeerd of gewerkt hadden. Ook werkten ze samen aan de Tafels van RoodNoot(2012-2015), een programma waarin kunstenaars met hun publiek in gesprek gingen over nieuw werk. De pogingen tot gesprek komen steeds terug in hun werk, het zoeken naar vertrouwen in het onbekende. Het verbinden van mensen met plekken, met anderen en met zichzelf.

Riet Mellink is programmamaker, kunstenaar en kunstenaarscoach, en werkte als zodanig voor o.a Dogtroep, Oerol, Over het IJ Festival en PeerGrouP. Ze werkt ook met de oudere generatie in het project Bijna Vergeten ...  dat ze ontwikkelde met Linda Pijnacker (2015-heden). Ze maakte in een residentie op RoodNoot de installatie In Memoriam, naar aanleiding van het verdelen van de erfenis van haar tante (2014). Vanaf 2008 is ze mantelzorger voor haar vader (geb 1929). Ze verbindt het praktische met het artistieke, fictie met documentaire en het mentale met de zintuigen.

Kirsten Roosendaal is vast lid van theatercollectief RoodNoot, schrijft voor verschillende theatergezelschappen waaronder het Vlaamse Berlin (Winnaar Vlaamse Cultuurprijs 2015), Marthatentatief, en Wilde Raven vzw, waarvoor zij met kinderen aan verhalen werkt. Haar werkt speelt zich af op de snijlijn tussen documentair (via interviews) en fictie. Op dit moment werkt zij aan een libretto voor Steven Kamperman. Terugkerend thema in haar werk is het grip krijgen op de onvoorspelbare wendingen in het leven, het onderzoeken van de spanningsverhouding tussen de herinnering en het dagelijks bestaan.

Dennis Van Tilburg zorgt voor de geluidsopnames en de muziek. Dennis van Tilburg is een autodidact muzikant, theatermaker en geluidskunstenaar. Zijn muziek voor theater wordt vaak gekarakteriseerd door een sterke vermenging van compositie en geluidstechniek zoals surround sound. Hij balanceert op de grens waar muziek in brokken uiteenvalt en waar schijnbare losse geluiden onverwacht wonderlijke muziek vormen. Dennis van Tilburg beschouwt iedere geluidsopname als een emotionele en muzikale bewerking van tijd. We verwachten dat hij in de muziek een brug kan slaan tussen het heden en het verleden in de verhalen van de Osdorper vrouwen.

Valerie van Leersum gaat werken aan het beeld en de inrichting van de ruimte voor de installatie. Valerie brengt in haar werk diverse media samen. Ze laat zich o.a leiden door de vraag 'wat is thuis?'. Een vraag die naadloos aansluit bij de vragen die wij aan de Osdorper vrouwen stellen. Ze verkent in haar werk de spanningsverhouding tussen de 'grote geschiedenis' en persoonlijke geschiedenis. Valerie van Leersum zal een aantal 'ramen' maken waar de bezoekers aan kunnen zitten terwijl ze naar de verhalen van de Osdorper vrouwen luisteren. Inspiratiebronnen zijn de verhalen en de ramen op de galerijen in Osdorp, met elk hun eigen persoonlijke accenten: bloemen, beeldjes, vitrage, knuffels, lamellen, deurmatten, etc.